Behandeling van haarverlies en Propecia.

Propecia (finasteride) is een medicijn dat wordt gebruikt om androgenetische alopecia bij mannen te behandelen. Dit wordt ook "mannelijke kaalheid" genoemd. De generieke vorm van Propecia wordt finasteride genoemd. Finasteride is een remmer van dihydrotestosteron (DHT) die een rol speelt bij haaruitval. Men denkt dat DHT bijdraagt aan mannelijke kaalheid. Finasteride werkt door de omzetting van testosteron op de hoofdhuid in DHT te blokkeren. Het is gebleken dat het de DHT-serumspiegels op de hoofdhuid tot 60% verlaagt! Propecia kan ook worden gebruikt om de symptomen van goedaardige prostaathypertrofie (of vergroting van de prostaat) te behandelen waar veel oudere mannen mee worstelen. Hoewel ik testosteron heb genoemd, moeten mannen zich geen zorgen maken dat dit medicijn invloed heeft op testosteron in de rest van het lichaam. Propecia remt alleen de testosteronconversie in de hoofdhuid en zal niet knoeien met de serumtestosteronspiegels in de rest van het lichaam.

Propecia Kopen In China
Propecia Kopen In China

Werkt Propecia echt?

Het goede nieuws over Propecia is dat het echt werkt. Een meta-analyse die placebo (suikerpillen) en Propecia vergeleek, toonde aan dat er na 48 maanden een verschil van 24% was in het haartelling van mannen die Propecia gebruikten in vergelijking met de mannen die net de placebo hadden gekregen. Studies hebben ook aangetoond dat Propecia geweldig is voor het aanvullen van haar overal op de hoofdhuid, inclusief de frontale hoofdhuid. Studies hebben aangetoond dat de werkzaamheid het hoogst was bij jongere mannen in de leeftijd (18-41). Propecia is een tablet die eenmaal per dag oraal met voedsel kan worden ingenomen. De aanbevolen dosering is 1 mg per dag. FDA-aanbevelingen stellen dat u Propecia met of zonder voedsel kunt innemen. Om de volledige effecten te krijgen, wordt aanbevolen Propecia minimaal een jaar te gebruiken en het medicijn continu te gebruiken om de effecten te blijven zien. Studies hebben aangetoond dat de werkzaamheid van de haargroei afnam nadat Propecia gedurende 6-9 maanden was stopgezet. Er zijn enkele bijwerkingen waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van Propecia. Voor BPH moet Propecia ten minste 6 maanden worden ingenomen om te bepalen of de patiënt hiervan profiteert.

Bijwerkingen

De meest prominente bijwerking die de meeste mannen afschrikt om Propecia te gebruiken, is gericht op een afname van de seksuele functie. Dit omvat erectiestoornissen, verminderd libido en problemen met ejaculeren. Het risico op deze bijwerkingen wordt met de leeftijd erger. Andere bijwerkingen die met Propecia worden waargenomen en die zeldzaam zijn, zijn gynaecomastie (een vergroting van de borsten), testiculaire pijn en depressie. Er zijn geen dosisaanpassingen of effecten op de nieren. Propecia wordt echter sterk gemetaboliseerd in de lever, dus patiënten met leverfalen moeten voorzichtig zijn. Helaas is het gebruik van Propecia in verband gebracht met een toename van hoogwaardige prostaatkanker – dit is echter slechts een verband dat kan worden veroorzaakt door het gebruik ervan met BPH (patiënten die toch meer risico lopen op het ontwikkelen van prostaatkanker). Propecia mag niet worden gebruikt bij zwangere vrouwen. Dit geldt ook als de tabletten op welke manier dan ook worden verpletterd of gebroken en in contact komen met de huid van een zwangere vrouw. Gebleken is dat Propecia de ontwikkeling van de foetus negatief kan beïnvloeden. Propecia kan in Nederland worden gekocht voor ongeveer 0,56 per pil of 0,54 voor 60 pillen. Je kunt het online kopen.


5 Responses to “Behandeling van haarverlies en Propecia.”

Leave a Reply


kamagra orale gel

Pagina’s

Over de auteur

Henk-Jan Andijk

Mijn professionele interesses: erectiestoornissen en urologie

Blogroll